Καταδίκη πρώην σωφρονιστικού υπαλλήλου που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές Χανίων

Στην απολογία του μίλησε για “τεράστιο λάθος” και ζήτησε συγγνώμη καλώντας τους δικαστές να του δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσει τη ζωή του, καθώς σήμερα έχει βρει άλλη δουλειά.

Ένοχος κρίθηκε πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για την παραλαβή δέματος με ναρκωτικά το οποίο ήθελε να εισαγάγει στις φυλακές Χανίων.

Σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Απριλίου του 2019 και εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση, (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια και είχε μείνει για μερικούς μήνες στη φυλακή) με τριετή αναστολή υπό όρους. Του αναγνωρίσθηκαν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην απολογία του μίλησε για “τεράστιο λάθος” και ζήτησε συγγνώμη καλώντας τους δικαστές να του δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσει τη ζωή του, καθώς σήμερα έχει βρει άλλη δουλειά.

Ναρκωτικά στις φυλακές Χανίων

freepik

Καταδίκη πρώην σωφρονιστικού υπαλλήλου: Τι υποστήριξε στην απολογία του

Επεξηγώντας τους λόγους της πράξης του, υποστήριξε πως βαρυποινίτες της φυλακής “Κρήτη 1” τον εκβίαζαν και τον είχαν ενημερώσει πως ξέρουν τη διεύθυνση του σπιτιού της μητέρας του και πού μένει η αδελφή του στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που τον είχε θορυβήσει.

Έτσι, όταν ένας του ζήτησε να του κάνει “μια εξυπηρέτηση” παίρνοντας ένα πακέτο το πρωί από το λιμάνι της Σούδας για να το μεταφέρει στη φυλακή δέχθηκε “χωρίς να πάρω κάποιο αντίτιμο, απλά είχα φοβηθεί για τους δικούς μου”. Η πράξη του τότε σωφρονιστικού υπαλλήλου έγινε αντιληπτή, του έγινε έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι στο πακέτο υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Οι δικηγόροι υποστήριξης του πρώην σωφρονιστικού τόνισαν πως ο εντολέας τους ό,τι έκανε το έκανε κάτω από το καθεστώς εκβιασμού και απειλών που δέχονταν για τη ζωή του και τα μέλη της οικογένειας του.

To Top