Θεσσαλονίκη: Καταδίκη σκηνοθέτη για δημοσίευση γυμνών σκηνών ηθοποιού σε βίντεο κλιπ

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση, με 3 χρόνια αναστολή, ο 53χρονος σκηνοθέτης στη Θεσσαλονίκη.

Σε 15 μήνες φυλάκιση, με τρία χρόνια αναστολή, καταδικάστηκε σκηνοθέτης στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από χρήση ανεπεξέργαστων πλάνων νεαρής ηθοποιού σε βίντεο κλιπ μουσικού συγκροτήματος, το οποίο ανέβηκε σε γνωστή διαδικτυακή πλατόρμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε την ενοχή του 50χρονου σκηνοθέτη για “επέμβαση σε αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, επεξεργασία και περαιτέρω ανακοίνωση των δεδομένων αυτών σε μη δικαιούμενα πρόσωπα”.

Η δικογραφία αναφέρει ότι το βίντεο κλιπ τραβήχτηκε το 2017, ενώ προηγούμενως είχε γίνει συμφωνία της καταγγέλλουσας να πάρει μέρος ημίγυμνη, με τη ρητή συμφωνία ότι όλες οι σκηνές που θα φαίνονταν γυμνά σημεία του σώματός της (εκτός της πλάτης), θα διαγράφονταν από την τελική επεξεργασία. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, αυτό δε συνέβη, καθώς ο 50χρονος απομόνωσε 3 στιγμιότυπα που φαινόταν το στήθος της, τα οποία και τελικά μπήκαν στο βίντεο κλιπ.

Ο κατηγορούμενος δεν βρέθηκε στη δίκη και δικάστηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ασκήθηκε έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Για την ίδια περίπτωση, η νεαρή κοπέλα είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, με την αγωγή της να απορρίπτεται.

To Top