Στα «μαλακά» έπεσε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 34χρονος από την Κάλυμνο που κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, μετέτρεψε την κατηγορία για τον 34χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα, στις 15 Μαΐου 2018 ο 34χρονος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε κάθειρξη 5 ετών με την έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 34χρονος άσκησε έφεση καταφέρνοντας έτσι προχθές να μειώσει κατά πολύ την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 15,16 και 18-04-2017 στην Κάλυμνο, παραβίασε τρεις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε προϊόντα, χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, ο 34χρονος εντοπίστηκε στις 18 Απριλίου 2017 το πρωί και συνελήφθη. Σε έλεγχο δε που έγινε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 357 ημερών για λιποταξία.

To Top