Βόλος: Ανήλικοι έγδυσαν και χτύπησαν παιδί με ειδικές ανάγκες – Καταδικάστηκαν 4 χρόνια μετά

Ένα ανατριχιαστικό περιστατικό του 2019 αναβίωσε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων του Βόλου, καθώς 4 ενήλικοι καταδικάστηκαν επειδή έγδυσαν και χτύπησαν ένα ανήλικο παιδί με ειδικές ανάγκες και μάλιστα τραβούσαν σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, οι κατηγορούμενοι ήταν και αυτοί ανήλικοι όταν συνέβη το περιστατικό στον Βόλο. Οι δύο που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές ενώ στους άλλους 2 επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Ειδικότερα, οι 4 κατηγορούνταν ότι το 2019 οδήγησαν ένα ανήλικο παιδί με ειδικές ανάγκες σε απόμερο σημείο, το έγδυσαν, το κορόιδευαν και το χτυπούσαν – χωρίς να το τραυματίσουν – και όλα αυτά τα τραβούσαν σε βίντεο.

Μάλιστα, φέρονται να χρησιμοποίησαν και φάρο περιπολικού για να πείσουν το παιδί με ειδικές ανάγκες να τους ακολουθήσει.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τους συνέλαβαν παρά τις προσπάθειές τους να διαφύγουν. Τέσσερα χρόνια μετά το ανατριχιαστικό περιστατικό, οι 2 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων και (μαζί με τους άλλους 2) αντιμετώπισαν κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση αρχής και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών που πήγαν να τους περάσουν χειροπέδες.

Οι 2 απόντες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση 3 ετών σε φυλακές ανηλίκων ενώ διατάχθηκε να αναλάβει την επιμέλειά τους μια επιμελήτρια ανηλίκων. Στους άλλους 2 επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα μέχρι να γίνουν 25 ετών, ενώ επιμελήτρια ανηλίκων θα αναλάβει και τη δικιά τους επιμέλεια.

Ο ένας από αυτούς, επίσης, θα πρέπει να ενταχθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο

To Top