Κρήτη: Στη φυλακή 59χρονος θείος για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του – Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών κατά συγχώνευση

H απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τον 59χρονο ανακοινώθηκε μετά από μια μαραθώνια και εξαντλητική διαδικασία

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Ο θείος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του στην Κρήτη πήρε το δρόμο για τη φυλακή. 

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλλε στον 59χρονο σήμερα άνδρα που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του, της οποίας είχε αναλάβει την επιμέλεια, συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών κατά συγχώνευση. 

Να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Τετάρτης και μετά από μια μαραθώνια και εξαντλητική διαδικασία, το Δικαστήριο σήμερα Παρασκευή, στις 2.30 τα ξημερώματα εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία, για την σεξουαλική κακοποίηση και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 11 χρόνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive.gr, μια δικαστής μειοψήφησε ως προς την ενοχή, ενώ κατά πλειοψηφία 5-2 του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς. Το Δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία 6-1, το ανασταλτικό της έφεσής του, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή.

Ο ίδιος εξακολούθησε, μέχρι τέλους, να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπεράσπιση του 59χρονου είχε ζητήσει να υπάρξει επανεξέταση του κοριτσιού, με οπτικοακουστική κάλυψη, όπως πλέον προβλέπεται από τον νόμο.

Ωστόσο το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και η διαδικασία περιορίστηκε στην κατάθεση που είχε δώσει η ανήλικη στους αστυνομικού, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του

Pixabay

Θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του: Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της φρίκης

Υπενθυμίζεται ότι το ανήλικο κορίτσι, φέρεται, με βάση τα όσα εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα φυσικής αγωγής, να ζούσε άσχημα κοντά στο θείο του.

Η μοίρα ήταν σκληρή για το κοριτσάκι από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τα μάτια του. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο θείος ανέλαβε την επιμέλεια του και το μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Όταν εκείνος χώρισε, έμεινε μόνος με το κοριτσάκι, σε ένα μικρό παράπηγμα, στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε.

Το 2019, όπως έγινε γνωστό, είχαν φθάσει στην κοινωνική υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες. Έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε μέσα στο κατάλυμα καθώς δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Όπως είχε αναφερθεί, η κοινωνική υπηρεσία είχε θεωρήσει, από την έρευνα που είχε διενεργήσει, ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιαζόταν και αγαπούσε την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδείκνυε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης προκειμένου να εκτιμηθεί αρμοδίως αν πίσω από την συμπεριφορά του υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν.

To Top