Ένοχη η οδηγός αυτόνομου Uber για τροχαίο με νεκρή

Όποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα των ημερών που ακολούθησαν, θα δει πως διατυπώνονταν ερωτήματα σχετικά με το αν η Vasquez ή η Uber θα θεωρούνταν υπεύθυνη για τον θάνατο της Herzberg.

Πέντε χρόνια αργότερα, το δικαστήριο τελικά αποφάνθηκε πως η Vasquez έφερε την ευθύνη κρίνοντάς την ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο. Αρχικά, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια το 2020.

Στην Vasquez επιβλήθηκε τριετής αναστολή, διάστημα κατά το οποίο θα βρίσκεται υπό επιτήρηση, ενώ από τη στιγμή που θα ολοκληρώσει την ποινή της, θα έχει μόνο ένα πλημμέλημα στο μητρώο της. Ωστόσο θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα, η οποία περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η εισαγγελέας Rachel Mitchel, δήλωσε σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης πως η κατηγορούμενη ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία ενός οχήματος στους δρόμους της πόλης μας, που κατέληξε στον θάνατο μιας γυναίκας”.

“Το να βρεθείς πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου είναι μια σοβαρή ευθύνη. Ανεξάρτητα από την όποια τεχνολογία μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί, η ασφάλεια όλων όσων βρίσκονται στο δρόμο αλλά και μέσα στο όχημα, πρέπει πάντα να είναι η πρώτη προτεραιότητα του οδηγού”, κατέληξε η Mitchel.

Να σημειωθεί πως η Uber είχε έρθει σε συμβιβασμό με την οικογένεια της Herzberg αμέσως μετά το θάνατό της και δεν αντιμετώπισε καμία ποινική δίωξη.

To Top