Βαριά «καμπάνα» στον οδηγό που καταδίωξαν αστυνομικοί στο Πήλιο – Τι είπε στο δικαστήριο

Ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, σωματική βλάβη από πρόθεση και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 39χρονος οδηγός που δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας και συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο Νότιο Πήλιο, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Στον 39χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αν και η εισαγγελική πρόταση ήταν να εκτίσει τουλάχιστον ένα τμήμα της ποινής του, καθώς είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον 39χρονο από το Νεοχώρι μέχρι τον Λαύκο, για να τον ακινητοποιήσουν τελικά έξω από το σπίτι του.

Νωρίτερα, είχε διασχίσει με “χίλια” τον κεντρικό δρόμο της Αργαλαστής, μπήκε στο χωριό Προμύρι και όταν έφτασε στον Λαύκο, “εισέβαλλε” με μεγάλη ταχύτητα στην είσοδο από το κεντρικό καλντερίμι. Εκείνη την ώρα κυκλοφορούσαν δεκάδες τουρίστες και το περιπολικό του έκοψε τον δρόμο, ώστε να μην μπει μέσα στο καλντερίμι και χτυπήσει άνθρωπο. Ο οδηγός “έκοψε”, έστριψε το αυτοκίνητο και φρέναρε … έξω από το σπίτι του, στα 100 μέτρα από την είσοδο του χωριού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και, μάλιστα, τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 λεπτές σύριγγες, από τις οποίες δύο κενές και μία χρησιμοποιημένη, ενώ επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στη ρεζέρβα του οχήματος και κατασχέθηκαν κομμάτια καλωδίων από χαλκό και διάφορα άλλα εξαρτήματα από χαλκό, συνολικού βάρους 20 κιλών περίπου.

Χθες, υποστήριξε στην απολογία του ότι φοβήθηκε, όταν του ζήτησαν οι αστυνομικοί να σταματήσει, καθώς είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και λίγο νωρίτερα είχε κάνει χρήση ηρωίνης. Γι’ αυτό και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 39χρονος για τις πράξεις που κατηγορείται, με το Δικαστήριο του να του επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, παρά την εισαγγελική πρόταση, πως θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον ένα κομμάτι της ποινής του, καθώς είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο οι δικαστές έκριναν πως θα πρέπει να δοθεί αναστολή, αλλά και η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται πως για την κατηγορία της απείθειας κρίθηκε αθώος, ενώ τα 20 κιλά χαλκού που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του δήλωσε να ανήκαν στον πατέρα του και του επεστράφησαν.

To Top