Σε φυλάκιση 17 μηνών καταδικάστηκε 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών καταδικάστηκε 46χρονος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που χτύπησε και απείλησε την 44χρονη σύντροφό του!

Το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες την 1η Αυγούστου και αμέσως μετά η 44χρονη το κατήγγειλε στην αστυνομία κι έτσι συνελήφθη ο 46χρονος σύντροφός της και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2023 οπότε και η 44χρονη εμφανίστηκε στους αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι ο επί επτά χρόνια σύντροφος της, την είχε χτυπήσει και την είχε απειλήσει.

Όπως εξήγησε στην κατάθεσή της, αλλά και προχθές ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, απογευματινές ώρες της ημέρας που συνέβη το περιστατικό, η 44χρονη πήρε το αυτοκίνητο που συνήθως χρησιμοποιεί στη δουλειά του ο 46χρονος και πήγε σε μία δουλειά που είχε.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι περί τις 9 το βράδυ ο 46χρονος τη ρώτησε γιατί πήρε το αυτοκίνητό του και αμέσως ξεκίνησε καβγάς ανάμεσα τους κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να έχασε κάθε έλεγχο και να την απείλησε πως σε «περίπτωση που τον διώξει από το σπίτι θα πεθάνει, θα τη σκοτώσει».

Ακολούθως ο 46χρονος άρχισε να χτυπάει με τα χέρια του τη σύντροφό του, στο κεφάλι, στο μάτι, στο πόδι και στο χέρι, ενώ – σύμφωνα με την καταγγελία της 44χρονης- τη χτυπούσε και στο κεφάλι με κλωτσιές και την πετούσε επάνω στα έπιπλα του σπιτιού με μεγάλη δύναμη προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Αμέσως μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, παραπέμφθηκε να δικαστεί στις 2 Αυγούστου 2023 από το αυτόφωρο για τα αδικήματα της:
• Σωματικής βλάβης σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης.
• Απειλής σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης.

Ωστόσο την ημέρα εκείνη το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης δίνοντας ρητή ημερομηνία για τις 8 Αυγούστου, ενώ ο 46χρονος που μέχρι τότε κρατούνταν, αφέθηκε ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους της αποχώρησης από την εστία στην οποία διέμενε με την 44χρονη μέχρι το συμβάν και της μη προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Η δίκη έγινε τελικά προχθές και ενώπιον του δικαστηρίου, μαζί με τον συνήγορό της κ. Στέλιο Κιουρτζή, η 44χρονη περιέγραψε αναλυτικά όλα όσα είχαν συμβεί την πρώτη Αυγούστου το βράδυ, ενώ προσκόμισε και φωτογραφίες από τις κακώσεις και τους τραυματισμούς που έφερε από τα χτυπήματα του συντρόφου της.

Από την πλευρά του απολογούμενος ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία συναίσθηση για το τι έγινε και το τι έκανε το συγκεκριμένο βράδυ καθώς λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν είχε καταναλώσει, προτού πάει στο σπίτι τους, ηρεμιστικά χάπια. Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε κατά την απολογία του στο δικαστήριο ότι υπάρχει ένα μαύρο κενό στο μυαλό του έως και τώρα.

Την ενοχή του 46χρονου όπως κατηγορείται και χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού περί μειωμένου καταλογισμού, ζήτησε στην πρότασή της προς το δικαστήριο, η κα. Εισαγγελέας της έδρας.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τη σωματική βλάβη και ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την απειλή, δηλαδή κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών.
Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο απαγορεύει την προσέγγιση της 44χρονης από τον 46χρονο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

To Top