Φυλάκιση 2 ετών σε 37χρονο από τη Χαλκιδική που έκανε μαρτύριο τη ζωή της πρώην του στον Αλμυρό

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 37χρονο από τη Χαλκιδική ο οποίος έκανε «μαρτύριο» τη ζωή της πρώην συντρόφου του επειδή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τον χωρισμό τους, παρότι έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τότε.

Ενώ εκείνη έχει προχωρήσει την ζωή της, έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, εκείνος την παρακολουθεί, της στέλνει διαρκώς μηνύματα και εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στο ζευγάρι και τα παιδιά του την ώρα που βρίσκονται σε μια ταβέρνα ή στην θάλασσα.

Η γυναίκα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του τα οποία παραβιάστηκαν για μια ακόμη φορά και 37χρονος κρίθηκε χθες ένοχος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με την εισαγγελέα να ζητεί την έκτιση δύο μηνών από αυτή, και τους δικαστές να δέχονται την πρόταση, ωστόσο, η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι ο συνήγορός του άσκησε έφεση επί της καταδίκης, ώστε να παραμείνει ελεύθερος μέχρι η υπόθεσή του να εισαχθεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο ίδιος απουσίαζε χθες από την ακροαματική διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο που όρισε το Δικαστήριο. Ωστόσο, ενώπιον των δικαστών κατέθεσε η 37χρονη πρώην σύντροφος του. Όπως είπε, οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στην Ολλανδία το 2011 και προχώρησαν σε σχέση. Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα χώρισαν, αλλά ο 37χρονος επιθυμούσε να τα ξαναβρούν ενοχλώντας τη συνεχώς με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο. Τα μηνύματα αυτά δεν ήταν απειλητικά, όμως, ήταν ασυνάρτητα στα νοήματά τους, ενώ και ο ίδιος παρουσιαζόταν συνεχώς μπροστά της, παρά το γεγονός ότι του ζητούσε να μην την ενοχλεί.

Η 37χρονη διαμένει τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της σε χωριό του Δήμου Αλμυρού και, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, εκείνος επιμένει να την παρενοχλεί ταξιδεύοντας σχεδόν κάθε καλοκαίρι από τη Χαλκιδική μέχρι τις Νηες. Η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο ότι σε ένα από αυτά τα ταξίδια του έμεινε στη Μαγνησία για δύο περίπου δύο μήνες… ενώ έχει απειλήσει και τον σύζυγό της.

Την περασμένη εβδομάδα ο 37χρονος ταξίδεψε για μια ακόμη φορά από την Χαλκιδική και βρέθηκε έξω από το σπίτι της στέλνοντας ακατάληπτα μηνύματα. Αναφερόταν στην συντριβή που αισθάνεται και στη νοσταλγία για τη σχέση που είχαν, αλλά τα περισσότερα μηνύματα δεν έβγαζαν κανένα νόημα. Η γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία παραβίασε και έτσι συνελήφθη.

Ο συνήγορός του ζήτησε από το Δικαστήριο να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά το Δικαστήριο απέρριψε τον αυτοτελή αυτό ισχυρισμό και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, εκτίοντας τους δύο μήνες (η εισαγγελέας ζήτησε να εκτίσει τρεις), με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα αποφασίστηκε η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έστελνε τα μηνύματα στην 37χρονη μητέρα.

Τέλος, η συνήγορος της καταγγέλλουσας τόνισε στο δικαστήριο ότι η 37χρονη με την οικογένειά της ζει σαν φυλακισμένη στο σπίτι και σε καθεστώς τρομοκρατίας, γιατί κάθε φορά που βγαίνει μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της, πέφτουν πάνω στον κατηγορούμενο.

To Top