Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με θύμα έναν 17χρονο, συνέβη την περασμένη Κυριακή (3/9) στη Λαμία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο έφηβος, ο οποίος συνοδευόταν από την μητέρα του, ο 48χρονος πατέρας του τον έπιασε από τον λαιμό και τον εξύβρισε.

Υπέβαλαν μήνυση, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, που επέβαλε στον 48χρονο αλλοδαπό κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με μερική έκτιση της ποινής των δύο μηνών για εξύβριση σε συνδυασμό με ενδοοικογενειακή βία. Η έφεσή του όμως είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις συγκεκριμένες πράξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έπιασε από τον λαιμό τον γιο του και ότι απλά του φώναξε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτριος Κρούπης δήλωσε στην ιστοσελίδα: «Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, έχει αυξηθεί για τους γνωστούς λόγους στην Ελληνική κοινωνία και τα αρμόδια Δικαστήρια είναι αρκετά αυστηρά στο ύψος της ποινής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος αντελήφθη την πράξη του και θα συνετισθεί στο μέλλον».

To Top