Στο Εφετείο η δολοφονία 40χρονης στη Θεσσαλονίκη: “Την σκότωσα, την τεμάχισα και την έκαψα” ομολόγησε 42χρονος – Ξανά ισόβια δεσμά η ποινή του

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την 40χρονη ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αρνηθεί την ανθρωποκτονία αλλά είχε παραδεχτεί ότι τεμάχισε και έκαψε τη σορό της γυναίκας, μέσα στο σπίτι του.

H υπόθεση που αφορά στη δολοφονία της 40χρονης Δήμητρας στη Θεσσαλονίκη, εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο 42χρονος ο οποίος σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε τη γυναίκα, το Δεκέμβριο του 2018. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο λόγω της κακοποίησης που υπέστη η σορός του άτυχου θύματος. Την διαμέλισαν και την έκαψαν…

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την 40χρονη ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αρνηθεί την ανθρωποκτονία αλλά είχε παραδεχτεί ότι τεμάχισε και έκαψε τη σορό της γυναίκας, μέσα στο σπίτι του.

Το 2021, το πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ισόβια κάθειρξη. 

«Το κίνητρό του ήταν τα χρήματα» σημείωσε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές.

Δολοφονία 40χρονης στη Θεσσαλονίκη

Pixabay

Δολοφονία 40χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε για πρώτη φορά ότι τη σκότωσε

O 42χρονος δράστης ομολόγησε σήμερα για πρώτη φορά ότι εκείνος σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

«Εγώ ευθύνομαι για το θάνατο της Δήμητρας. Ζητώ συγγνώμη» ανέφερε σήμερα ο 42χρονος, στην αρχή της απολογίας του, σύμφωνα με το grtimes.gr

«Προσπαθούσα να διακόψω μόνος μου τη χρήση. Είχα γνωρίσει μια γυναίκα μέσω διαδικτύου και ήθελα να φτιάξω τη ζωή μου. Πήγαινα στη Δήμητρα για να τη βοηθήσω να μην παίρνει ναρκωτικά, παράλληλα με τη μεθαδόνη. Εκείνη τη μέρα πήγα στο σπίτι της. Μου είπε αν μπορώ να βρω κοκαΐνη και της είπα: «Δεν θέλω, προσπαθώ να αλλάξω τη ζωή μου». Βγήκε έξω και επέστρεψε με 5 γραμμάρια κοκαΐνης. Έκανε ενδοφλέβια χρήση. Μου είπε να πάμε στο σπίτι μου, στο Φίλυρο και εκεί ξανά έκανε χρήση. Λογοφέραμε και άρχισε να με μειώνει. Κακολογούσε την κοπέλα που είχα γνωρίσει. Της είπα να μην τη βρίζει.

Την ώρα που έβαλα ξύλα στη σόμπα, τη χτύπησα με ένα ξύλο στο κεφάλι. Κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Πανικοβλήθηκα. Άρχισα να βρίζω, να κλαίω. Προσπαθούσα να βρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να την εξαφανίσω. Αποφάσισα να τη διαμελίσω και την κάψω. Ήξερα ότι καταστρέφεται η ζωή μου. Στο μπάνιο διαμέλισα το σώμα. Για να αναπτυχθούν θερμοκρασίες, έριχνα χαρτιά , ξύλα και οινόπνευμα. Φοβόμουν να μην μυρίσει το πτώμα. Μέσα από τη σόμπα, έβγαλα δύο σακούλες στάχτη. Δεν υπήρχαν οστά. Δεν κοιμήθηκα, όλο το βράδυ έκανα αυτό το πράγμα» περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

«Είχα δημιουργήσει ένα σενάριο, ότι έφυγε στη Γερμανία. Έβγαζα λεφτά από την κάρτα της για να φαίνεται ότι έχει κίνηση. Για να παραπλανήσω τις αρχές. Ήθελα να δείξω ότι είναι ζωντανή και ότι κινείται στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε και εξήγησε γιατί άλλαξε την κατάθεση του.

«Ο χρόνος μέσα στη φυλακή ήταν καταλυτικός. Είναι πρώτη φορά που έμεινα νηφάλιος, μετά τον στρατό. Τώρα έχει περάσει καιρός… Ήθελα να το βγάλω από τη ψυχή μου. Να ηρεμήσω και εγώ να ηρεμήσει και η Δήμητρα. Ομολογώ ότι εγώ τη σκότωσα Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, αλλά το έκανα. Απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου» είπε.

Δολοφονία 40χρονης στη Θεσσαλονίκη

Pixabay

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Το έγκλημα έγινε τον Δεκέμβριο του 2018. Η 40χρονη γυναίκα που έμενε στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Αρχικά θεωρήθηκε ότι έχασε τη ζωή της από ναρκωτικά.

Ωστόσο, το 2020, ύστερα από έρευνα των αρχών, τα στοιχεία οδήγησαν στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας.

Ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου της 40χρονης αποκαλύφθηκε πως αντάλλαξε κλήσεις με τον 38χρονο (τότε) και διαπιστώθηκαν συναλλαγές με την τραπεζική κάρτα της εξαφανισμένης γυναίκας σε πρατήρια υγρών καυσίμων ενώ η ίδια δεν διέθετε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος (τότε) επιχείρησε να σκηνοθετήσει υποτιθέμενη φυγή της 40χρονης στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα κατηγορείται ότι αφαιρούσε όσα χρήματα έβρισκε στις τραπεζικές της κάρτες, κάτι που δεν αμφισβήτησε απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης τεμάχισε την άτυχη γυναίκα με ηλεκτρικό πριόνι.

Να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς έχει ποσοστό αναπηρίας 70% καθώς φέρει προσθετικό μέλος στα κάτω άκρα.

To Top