Αθώος 55χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονης

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ένας 55χρονος σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, για την σεξουαλική κακοποίηση 5χρονης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν ήταν βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια,

Ο 55χρονος από τότε είχε επιμείνει στην αθωότητα του και του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η οικογένεια του 55χρονου είχε σταθεί στο πλάι του από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα του.

Η απόφαση της αθώωσης έφερε δάκρυα χαράς τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του που όλα αυτά τα χρόνια βίωνε τον δικό της Γολγοθά.

Σεξουαλική κακοποίηση 5χρονης

unsplash

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 55χρονου εστίασαν με έμφαση στα αντικειμενικά ευρήματα αυτής της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι από την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά και την αθωωτική ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η υπεράσπιση κάνει λόγο για μεγάλη δικαίωση του εντολέα τους.

Σεξουαλική κακοποίηση 5χρονης: «Για πέντε χρόνια κουβαλούσε την κατηγορία του παιδεραστή», δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Στην κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρουν: «Οι συνήγοροι υπεράσπισης αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η θέση που υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Ο εντολέας μας, θύμα αρρωστημένης σκευωρίας, δοκιμάστηκε σκληρά παραμένοντας επί δύο έτη εντός των φυλακών και κουβαλώντας επί πέντε έτη την κατηγορία του παιδεραστή. Πλέον μπορεί ξανά να συνεχίσει τη ζωή του με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στον καθόλα έντιμο μέχρι σήμερα βίο του. Με τη γενναία απόφαση του το Δικαστήριο καθάρισε την κηλίδα που υπήρχε στον κατηγορούμενο και συνολικά στην οικογένεια του. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, εξαιτίας του ειδεχθούς χαρακτήρα της πράξης, η κοινωνία εκδηλώνεται εχθρικά τόσο προς τον κατηγορούμενο όσο και προς τα άτομα του στενού του οικογενειακού κύκλου. Υφίσταται ένα άτυπο «τεκμήριο ενοχής» κατά του εκάστοτε κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο ως όφειλε εξέτασε σχολαστικά τους μάρτυρες αλλά και τα αντικειμενικά ευρήματα, σημαντικότερα εκ των οποίων η ιατροδικαστική και η παιδοψυχιατρική εξέταση του ανήλικου φερόμενου θύματος, και τελικά οδηγήθηκε στην ομόφωνη αθωωτική απόφαση».

To Top