Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στους 4 Βρετανούς για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 501.000 ευρώ επιβλήθηκε στους 4 Βρετανούς που κατηγορούνται για τα 300 κιλά κοκαΐνης, και συγκεκριμένα τη διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Στους 3 επιβλήθηκαν ισόβια και κάθειρξη 8,5 ετών και στον 4ο ισόβια και κάθειρξη 9 ετών. Άλλος ένας κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στην Ολλανδία αλλά δεν εκδόθηκε στη Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο και κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη οπλοκατοχή ενώ ο ένας καταδικάστηκε και για βία κατά υπαλλήλων.

300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Ελληνική Αστυνομία/youtube

Ο αξιωματικόςτης Δίωξης Ναρκωτικών υποστήριξε πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και διευθετήσουν με τους κατηγορούμενους Βρετανούς την παραλαβή της κοκαΐνης μετά την έλευση του παράνομου φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε Βρετανοί κατηγορούνται για: Διακίνηση Ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, συγκρότηση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και για παράνομη κατοχή όπλου , κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το φορτίο βάρους 297 κιλών ξεκίνησε από την Κολομβία, φτάνοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ με μπανάνες. Η αξία της κοκαΐνης εκτιμάται από 10 έως 14 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαΐνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολαρίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις, τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι Βρετανοί αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Οι ίδιοι φαίνεται να διέμεναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, πριν συλληφθούν από την ΕΛΑΣ.

To Top