Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν 14 μέλη Σχολικής Επιτροπής για την πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα δημοτικού και τον τραυματισμό 2 μαθητριών

Οι 14 κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται ενώ, και ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωσή τους.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκατσαν 14 μέλη σχολικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για τον τραυματισμό δύο μαθητριών ύστερα από πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα του 5ου δημοτικού σχολείου, τον Σεπτέμβριο του 2018

Το δικαστήριο αθώωσε και τα 14 μέλη, μεταξύ των οποίων, και την πρόεδρο, με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου εκπαίδευσης.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συναυτουργία.

Πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα δημοτικού: Το χρονικό

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ανεμιστήρας είχε ξεκολλήσει από το ταβάνι της αίθουσας του σχολείου, την ώρα που η τρίτη δημοτικού έκανε εικαστικά. Επικράτησε πανικός, ενώ οι δύο μαθήτριες απευθύνθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο.

Πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα δημοτικού

Unsplash

Η (τότε) διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στην κατάθεσή της, τόνισε ότι δεν είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα. «Όταν έχουμε πρόβλημα, φωνάζουμε τους υπεύθυνους του δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, είναι αρμόδιες για την συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων» είπε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, ο οποίος -μεταξύ άλλων-ανέφερε ότι αδύνατον να ελέγξει ο Δήμος όλες τις σχολικές αίθουσες.

Οι 14 κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται ενώ, και ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωσή τους.

To Top