Ρέθυμνο: Ισόβια κάθειρξη στον 45χρονο που σκότωσε 22χρονο λόγω κτηματικών διαφορών

 Ο 45χρονος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των ύβρεων που εξαπέλυε  σε βάρος της οικογένειάς του.

Στο “σκαμνί” του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στα Χανιά κάθισε 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 22χρονου στο Ρέθυμνο.

Ο 22χρονος Κωστής έπεσε νεκρός από τα πυρά 45χρονου συγχωριανού του τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται για τον τραγικό επίλογο των προστριβών μεταξύ των δύο οικογενειών λόγω “κτηματικών διαφορών”.

Από το Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 2+1 χρόνια για οπλοφορία και οπλοκατοχή, καθώς και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η υπεράσπιση ζήτησε να δοθούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και συγκεκριμένα να του αναγνωριστεί δηλαδή ο πρότερος έντιμος βίος καθώς και ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. 

Ο εισαγγελέας της έδρας, λοιπόν, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος οπλοφορούσε και ότι η όλη συμπεριφορά του δεν εντάσσεται στην έννοια του σύννομου βίου, και αναφορικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά, ο εισαγγελέας είπε ότι η συμπεριφορά του υπάγεται σε αυτό που λέμε για ασήμαντη αφορμή και πρότεινε να απορριφθεί. 

Σύμφωνα με το neakriti.grο 45χρονος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των ύβρεων που εξαπέλυε  σε βάρος της οικογένειάς του.

Δολοφονία 22χρονου στο Ρέθυμνο

neakriti.gr

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε δόλος. 

«Επειδή κάποιος σας έβρισε τη μάνα και τον πατέρα βγάλατε ένα όπλο και τον σκοτώσατε. Αν κάποιος σκότωνε όποιον έβριζε μανάδες και πατεράδες, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ήταν μόνο όσοι ζουν το Άγιο Όρος», είπε ο εισαγγελέας της έδρας.

Στην αγόρευσή του, επίσης υπογράμμισε ότι ο δόλος αποδεικνύεται από το σημείο που πυροβόλησε, λέγοντας, «Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του βρασμού ψυχικής ορμής γιατί η καθημερινότητά τους ήταν να βρίζονται και να αλληλοπυροβολουνται. Δε νομίζω ότι μπορεί να μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον απλό λόγο ότι του έβρισαν τη μάνα και τον πατέρα. Να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται». 

Δολοφονία 22χρονου στο Ρέθυμνο: Τι δήλωσε στην απολογία του ο 45χρονος

«Λυπάμαι για το σκηνικό που έγινε. Ήμουν φορτισμένος λόγω του πατέρα μου»… Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν μια κακιά στιγμή».

«Έφυγα από το σπίτι, πήγα στα πρόβατα, γυρίσαμε, πήγαμε στην εκκλησία στο μνημόσυνο του πατέρα μου και επιστρέψαμε σπίτι για ένα καφέ», συνέχισε ο 45χρονος για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα.

«Κάποια στιγμή ο συγχωρεμένος είδε τον αδερφό μου, που βγήκε έξω και τον έβριζε. Στην επιστροφή του αδερφού μου στο σπίτι, έκανε το ίδιο. Εγώ προσπάθησα να ηρεμήσω τον αδερφό μου, του είπα να μη δίνει σημασία. Σε λίγο θα πηγαίναμε μαζί στα πρόβατα. Φύγαμε με ένα αυτοκίνητο. Στον δρόμο τον είδαμε και άρχισε πάλι να κάνει χειρονομίες. Πιάστηκαν στα χέρια με τον αδερφό μου. Πλησίασε ο πατέρας του. Του είπα “τι κατάσταση είναι αυτή” και μου απάντησε πως δεν μπορεί να τον κάνει καλά.

Στον δρόμο δεν ένιωθα καλά. Είπα στον αδερφό μου να γυρίσει στο πατρικό μας για να φύγω να πάω στο Ρέθυμνο. Ο μεγάλος μου γιος δεν ήθελε να έρθει. Προχωρώντας προς το καφενείο, βλέπω ένα ξάδερφο μου χτυπημένο και με αίματα. Παρακάτω είδα τον συγχωρεμένο να βρίζει τη μάνα μου.

Τον βρήκα καθισμένο στην αυλή και του ζήτησα το λόγο. Ανέβηκε σε ένα μπεντενάκι, ενώ εγώ τον ρώτησα γιατί βρίζει και μου απάντησε υβριστικά και για τη μάνα μου και για τον πατέρα μου. Έβρισε ακόμη και τα κόκαλα του πατέρα μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και πήρα το όπλο. Ήταν μια κακιά στιγμή. Ενώ εκείνος έβριζε έχασα την ψυχραιμία μου. Του έριξα μια, δύο τρεις, τέσσερις συνεχόμενες. Κι έφυγα. Πήγα σπίτι μου, είδα τον αδερφό μου, του είπα τι έγινε… Έφυγα  στο επόμενο χωριό πέταξα σε ένα κάδο του όπλο. Προσπαθούσα να πάρω τη σύζυγό μου να της το πω… Ύστερα άρχισε ένα Γολγοθάς. Βρήκα δικηγόρο και πήγα να παραδοθώ. 

Του έριξα στα ποδιά.  Κάποια στιγμή τον είδα και δίπλωσε.  Δεν ήθελα να τον σκοτώσω.  Ήθελα να τον φοβερίσω, να τον τραυματίσω. Είχα οπτική επαφή και θα μπορούσα να του παίξω στον μπέτη στο κεφάλι. Δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την πράξη του και περιέγραψε προανακριτικά στους αστυνομικούς τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτήν. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο 22χρονος ήταν προκλητικός κι ότι ενώ εκείνος θρηνούσε για τον πατέρα του, το θύμα έπινε και γλεντούσε κάνοντας του μάλιστα παρατήρηση.

To Top