Ωραιόκαστρο: Αθώοι 12 κάτοικοι για υποκίνηση βίας σε βάρος μαθητών-προσφύγων

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι επρόκειτο για συμβολική διαμαρτυρία, με την οποία ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Αθώοι κρίθηκαν 12 κάτοικοι στο Ωραιόκαστρο, οι οποίοι κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας σε βάρος μαθητών-προσφύγων, σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι η υποκίνηση σε πράξεις βίας, με ρατσιστικά κίνητρα, όπως επίσης η παράνομη βία, η απειλή και η εξύβριση.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε να αθωωθούν και οι 12.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών παράγγειλε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα προς το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και έτσι ξεκίνησε η ποινική διαδικασία.

Υποκίνηση βίας σε βάρος μαθητών-προσφύγων

freepik

Υποκίνηση βίας σε βάρος μαθητών-προσφύγων: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι 12 κάτοικοι

Οι 12 κάτοικοι, στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι επρόκειτο για συμβολική διαμαρτυρία, με την οποία ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Όπως είπαν, δεν εμπόδισαν την είσοδο των παιδιών, καθώς αυτά εισήλθαν στο σχολείο από διπλανή πόρτα, ενώ η πράξη της εξύβρισης δεν αφορούσε τα προσφυγόπουλα, αλλά επρόκειτο για αντίδραση σε προηγούμενη εξύβριση που φέρεται να δέχθηκαν από ομάδα αντιρατσιστικής κίνησης, τα μέλη της οποίας είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο.

To Top