Ένοχος για παιδική πορνογραφία νεαρός άνδρας

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας νεαρός άνδρας για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφορικών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού συνδέεται με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Τόσο πρωτόδικα όσο και χθες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη του.

Γυμνές φωτογραφίες
Όπως περιέγραψε κοπέλα από την Αθήνα, που κατέθεσε ως μάρτυρας, γνώρισε το νεαρό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2013, την περίοδο που ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες και επί 2-3 μήνες συνομιλούσαν διαδικτυακά.

Επειδή, όμως, κάποια στιγμή η συμπεριφορά του δεν της άρεσε, του ζήτησε να διακόψουν την επικοινωνία. Τότε αυτός τις έδειξε γυμνές φωτογραφίες της, που- όπως παραδέχτηκε η ίδια- του είχε στείλει και την απείλησε πως αν δε συνεχίσει την επικοινωνία μαζί του, θα τις δημοσιοποιήσει.

Όπως ανέφερε η κοπέλα, βρέθηκε σε μεγάλη σύγχυση και έπειτα από σκέψη, μίλησε στους γονείς της, πήγαν στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλαν το περιστατικό.  Τότε δεν έγινε κάτι, αλλά δύο χρόνια μετά και ενώ η κοπέλα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, της ζήτησαν από την Αστυνομία να πάει για συμπληρωματική κατάθεση. Εκεί πληροφορήθηκε ότι υπάρχει κι άλλη καταγγελία από μια 15χρονη κοπέλα.

Παιδική πορνογραφία
Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στη Μεσσηνία οι αστυνομικοί βρήκαν υλικό παιδικής πορνογραφίας και συνελήφθη. Σύμφωνα με κατάθεση παιδιάτρου, τα άτομα που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία είναι κάτω των 15 ετών.

Η εισαγγελέας Εφετών χθες κατά την αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτοδίκως, και τελικά του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης των 3 ετών.

Ο κατηγορούμενος δεν παραστάθηκε στη χθεσινή διαδικασία για να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο πρωτόδικα είχε ισχυρισθεί ότι οι φωτογραφίες δεν απεικόνιζαν ανήλικα, αλλά μια πρώην κοπέλα του, η οποία του είχε στείλει τη φωτογραφία με το καινούργιο της αγόρι για να ζηλέψει και είχε ξεμείνει στο κινητό του τηλέφωνο.

Της Βίκυς Βετουλάκη

To Top