Θα εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση καταδικασθέντος σε 11 χρόνια κάθειρξη

Ελευθερία Πελλού

Αίτηση με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η διαδικασία δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε ερήμην συνολικά σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και τριών μηνών καθώς ενώ του επιβλήθηκε και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 13.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κατέθεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 26χρονος Ροδίτης που είχε συλληφθεί με 2,2 κιλά κάνναβης και δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του.

Η αίτηση κατατέθηκε δια του δικηγόρου του 26χρονου κ. Δημήτρη Βερβέρη και έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου εξ αρχής, το επόμενο διάστημα. Πιο αναλυτικά, η σύλληψη τού 26χρονου είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, ουσιών, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστη σε φάση αποξήρανσης βάρους 1.360 γραμμαρίων.

• Κάνναβη ακατέργαστη έτοιμη προς θρυμματισμό βάρους 880 γραμμαρίων.

• 2 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη μορφή της καλλιέργειας και κατοχής αλλά και για παράνομη οπλοφορία. Για τα αδικήματα αυτά, ο 26χρονος δικάστηκε στις 13 Μαρτίου 2024 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, η δίκη έγινε κανονικά (ωσεί παρών).

Έτσι, ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την κατοχή των ναρκωτικών, ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και έξι μήνες φυλάκιση και 1000 ευρώ πρόστιμο για την οπλοκατοχή, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 3 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 13.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

To Top