Εφετείο : Δεν έσπασαν τα ισόβια στους καταδικασθέντες για την δολοφονία 18χρονου μικροπωλητή

Το ανδρόγυνο κρίθηκε ένοχο για ανθρωποκτονία από κοινού και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του 18χρονου.

Οι δύο καταδικασθέντες για την δολοφονία του 18χρονου μικροπωλητή, κάθισαν ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα αναίρεσης που υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ανδρόγυνο το οποίο ήδη έχει κριθεί ένοχο σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του νεαρού Ισαάκ το 2015. Το τραγικό γεγονός ήταν η αιτία για να ξεσπάσει άτυπη βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά.

Σύμφωνα με το voria.gr, το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης που ήδη τους είχε επιβληθεί.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις από την οικογένεια του 18χρονου, που ζητούσαν να μην αλλάξει η ποινή.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από κοινού και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του 18χρονου και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 13 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο και ποινή ισόβιας κάθειρξης και 9 ετών και 11 μηνών στη σύζυγό του, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Οι δύο κατηγορούμενοι, θα επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

Στο άκουσμα της επικύρωσης των ισοβίων, οι συγγενείς του Ισαάκ αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι

Δολοφονία του 18χρονου μικροπωλητή: Το χρονικό

Το καλοκαίρι του 2015 οι δύο οικογένειες μικροπωλητών που δραστηριοποιούνταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχαν συχνά διενέξεις. Σε μία από αυτές ο 18χρονος Ισαάκ μαχαιρώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε λίγες μέρες μετά.

 

 

Μαχαιριές είχε δεχτεί και ο πατέρας του άτυχου νεαρού.

Εκτός από το ανδρόγυνο στο οποίο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για την υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και ο πατέρας του πρώτου κατηγορούμενου, που πέθανε στη φυλακή από κορωνοϊό αλλά και τα δύο παιδιά τους. Ο πρώτος μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο νέο. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί και ο ίδιος σε ισόβια. Τα παιδιά του ζευγαριού είχαν κριθεί ένοχα για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

To Top