Ποινή 2 χρόνων φυλάκισης σε 60χρονο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για το κακούργημα παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατ’ επάγγελμα και σε εμπορική κλίμακα τέλεση του αδικήματος της παράνομης αναμεταδόσεως οπτικοακουστικού περιεχομένου σύμφωνα και με σχετικές επιβαρυντικές περιπτώσεις. Αυτό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ποινής 3 ετών φυλάκισης σε παρόμοια ποινική υπόθεση στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες.

Ξέσπασε «εμφύλιος» μεταξύ Pay TV «πειρατών»

Τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ξεσκέπασαν τεράστια πανελλαδικά παράνομα κυκλώματα συνδρομητικής πειρατείας με μεγάλα κέρδη, και πλέον παρατηρείται αύξηση των αλληλοκατηγοριών μεταξύ εγκληματικών ομάδων παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών εξαιτίας. Τα μέλη τους να μαρτυρούν εναντίον των αντιπάλων τους στις Αρχές δίνοντας στοιχεία και ονόματα.

Οι παράνομες οργανώσεις διαμάχονται για τον έλεγχο των συνδρομητικών τηλεοπτικών πακέτων με αποτέλεσμα, πρόσφατα, να ξεσπάσει άγρια κόντρα όταν η μία ομάδα επιχείρησε να εισβάλει στον τομέα δραστηριότητας της άλλης, προσφέροντας παράνομα συνδρομητικά πακέτα σε πελάτες που ήταν ήδη στη λίστα της αντίπαλης ομάδας. Η προσφορά αυτή κλιμάκωσε τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις παράνομες οργανώσεις, καθώς αναζητούν νέες πηγές εσόδων και εξουσίας. Ύστερα από την αυστηρότερη νομοθεσία που επίκειται και τα τσουχτερά πρόστιμα, έχουν περιοριστεί, αισθητά, οι παράνομοι τελικοί χρήστες, με αποτέλεσμα οι εγκληματικές οργανώσεις πειρατικών να κοντράρονται για τη διεκδίκηση του πελατολογίου που απέμεινε.
To Top