Καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο άντρας και η γυναίκα για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σε σπίτι στο Καλοχώρι και στη συνέχεια αυτό… παραδόθηκε στις φλόγες.

Στην 53χρονη, που κρίθηκε ένοχη για εμπρησμό, απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράνομη οπλοφορία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή ενώ στον 47χρονο ποινή φυλάκισης ενός μηνός, η οποία όμως δεν ανεστάλη λόγω προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων, σύμφωνα με το voria.gr.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του 47χρονου.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δυο τους ξεκίνησαν να καβγαδίζουν και η γυναίκα φέρεται να του προκάλεσε εκδορές με τα νύχια της και να τον απείλησε με ένα ψαλίδι. Στο… αποκορύφωμα της έκρυθμης κατάστασης έβαλε φωτιά σε μία στοίβα από ρούχα, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί και να προκληθούν ζημιές στο σπίτι, ενώ κινδύνεψε και το διπλανό.

Ο 47χρονος κατηγορείται ότι της προκάλεσε και αυτός σωματικές βλάβες. Σημειώνεται πως οι διώξεις που τους είχαν απαγγελθεί χαρακτηρίζονταν από τις επιβαρυντικές διατάξεις της ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο όπως δέχθηκε το δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι δεν ήταν σύντροφοι.

Τι ισχυρίστηκαν οι καταδικασθέντες

«Τη γνώρισα στο υπνωτήριο. Ήταν άστεγη αλλά έληξε το εξάμηνο που μπορούσε να μείνει εκεί και της είπα να τη φιλοξενήσω γιατί τη λυπήθηκα. Δεν είμαστε ζευγάρι αλλά είμαστε χρήστες. Εκεί που μιλούσαμε, αγρίεψαν τα πράγματα χωρίς λόγο και αιτία και πήρε ένα ψαλίδι και άρχισε να με απειλεί. Μου όρμηξε, όλες αυτές οι πληγές που βλέπετε είναι από τα νύχια της. Με χτύπησε και με γροθιά και μετά έβαλε φωτιά στα ρούχα», είπε ο 47χρονος στην απολογία του.

«Ήμουν φιλοξενούμενή του μέχρι που μία στιγμή πέταξε έξω τις βαλίτσες μου. Εγώ του είπα να περιμένει να ξημερώσει και θα φύγω. Με χτύπησε με ένα ρόπαλο και μετά με μπουνιά», είπε από την πλευρά της η 53χρονη που αρνήθηκε ότι έβαλε αυτή τη φωτιά.

Η ίδια αποχώρησε από τα δικαστήρια, καθώς παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι τη δίκη, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν ξανά χειροπέδες στον 47χρονο, η εκτέλεση της ποινής του οποίου δεν ανεστάλη.