Στη φυλακή θα παραμείνει 48χρονος από το Μπαγκλαντές, εκτίοντας τη «βαριά» ποινή που του έχει επιβληθεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για τη μεταφορά με το αυτοκίνητό του, στην πόλη της Ρόδου, τεσσάρων παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος καταδικάστηκε στις 20 Μαρτίου 2023 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο και ένα έτος φυλάκισης και 5000 ευρώ πρόστιμο για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, δηλαδή, κατά συγχώνευση τού επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 4 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 122.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, ο αλλοδαπός προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, έως την εκδίκαση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της υπόθεσής του. Η αίτησή του εξετάστηκε προχθές και απορρίφθηκε από το δικαστήριο, και ως εκ τούτου, ο 48χρονος αλλοδαπός θα παραμείνει στη φυλακή.

Η σύλληψη του 48χρονου από το Μπαγκλαντές είχε γίνει ξημερώματα στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί επίσημα, οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, τον 48χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται ύποπτα επιβιβάζοντας στο εν λόγω όχημα τέσσερις αλλοδαπούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου.

Στη συνέχεια το ανωτέρω όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και ακινητοποιήθηκε στην κεντρική οδό Ρόδου – Καμείρου. Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στην οικεία του ανωτέρω 48χρονου οδηγού, βρέθηκε να διαμένει παράτυπα ένας 35χρονος αλλοδαπός, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο οδηγός του οχήματος, συνελήφθη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διευκόλυνσης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών. Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς παράτυπα εισερχόμενων προσώπων. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

To Top