Καταδικάστηκε γιατρός για “φακελάκια” από ασθενείς – Τους ζητούσε μέχρι και 1.600 ευρώ

Στην απολογία του, ο γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα “σκευωρίας”
Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε σε γιατρό του “Θεαγενείου” Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, καθώς κατηγορείται ότι εισέπραττε “φακελάκια” από ασθενείς του, με σκοπό να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

Η αναστολή επιβλήθηκε υπό τον όρο, ο κατηγορούμενος να εμφανίζεται μία φορά το μήνα, στο ΑΤ, όπου μένει.

Του αποδίδονταν 16 καταγγελίες χρηματισμού, για 11 από τις οποίες κρίθηκε ένοχος (κατ’ επάγγελμα) και για τις υπόλοιπες 5 αθωώθηκε.

Οι πράξεις τελέστηκαν από τον Ιανουάριο του 2018-2019, ενώ τα ποσά που έπαιρνε, κατά τη δικογραφία, κυμαίνονταν ανάλογα με την περίπτωση από 800 έως 1600 ευρώ.

Κρίθηκε, επιπλέον, ένοχος για απόπειρα απειλής και εκφοβισμού, σε 3 περιπτώσεις (αθωώθηκε για άλλες 3), επειδή όταν ξεκίνησε η εις βάρος του ποινική έρευνα απειλούσε τους μάρτυρες – ασθενείς και συγγενείς τους, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.

Ο 61χρονος, γυναικολόγος-ογκολόγος, και διευθυντής σε κλινική του “Θεαγενείου”, το εν λόγω διάστημα που καταγγέλθηκε, επικαλούμενος τον επείγοντα χαρακτήρα των χειρουργείων που είχαν ανάγκη οι ασθενείς, ζητούσε από τους ίδιους ή τους συνοδούς τους, χρηματικά ποσά για να παρακάμψει υπέρ τους τη λίστα αναμονής που, όπως φέρεται να διατείνονταν, ήταν αρκετοί μήνες.

Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019, μετά από καταγγελία ασθενούς του. Στην κατοχή του βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ που του είχαν παραδώσει οι “αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ, προσποιούμενοι συγγενικό πρόσωπο της καταγγέλλουσας. Μετά από έρευνα στο γραφείο του κατασχέθηκαν δύο ατζέντες με ονόματα ασθενών. Με βάση τις ατζέντες αυτές η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να εξετάσει τυχόν άλλες περιπτώσεις χρηματισμού. Έτσι προσήλθαν κι οι άλλοι ασθενείς ή συγγενικά πρόσωπα αυτών που περιελήφθησαν τελικά στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολογούμενος, ο 61χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα “σκευωρίας”. Όπως ανέφεραν οι υπερασπιστές του, το επίδικο διάστημα ο εντολέας τους διενήργησε περί τα 300 χειρουργεία και κανείς άλλος πλην των 16 παραπάνω δεν βρέθηκε να τον καταγγείλει και μάλιστα με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν στις αγορεύσεις τους.

To Top