Ένοχη για ενδοοικογενειακή βία η μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε επί 3 χρόνια τα ανήλικα παιδιά της

“Δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία προς τα παιδιά. Υπήρξε ένα επεισόδιο πάνω στην ένταση και τον επέπληξε όπως μια μαμά το παιδί της”, υποστήριξε η συνήγορος της 50χρονης.

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε στην μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της επί 3 χρόνια, όπως έγραψε το dikastiko.gr

Πιο ειδικάκρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αύριο αν ο 12χρονος και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιον άλλον ασφαλή χώρο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ermisnews.gr, η 50χρονη αρνείται κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται.

Σε κατάθεσή της, γειτόνισσα της οικογένειας, δήλωσε ότι, “το 12χρονο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σοκαρισμένο στο σπίτι μου ζητώντας βοήθεια. Το Σάββατο στις 16.30 ήρθε ο μικρός ζητώντας βοήθεια και χτύπαγε την πόρτα. Μου είπε: “Συγγνώμη κυρία Ε…. ήρθα σε εσάς γιατί δεν έχω που να πάω. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό. Με χτυπάει η μητέρα μου”.

Σε ερώτηση της γειτόνισσας, ο 12χρονος απάντησε ότι, “Με χτυπάει από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι”, υποστηρίζοντας ότι η 50χρονη δεν χτυπάει την αδερφή του αλλά μόνο τον ίδιο. “Ό,τι γινόταν στο σπίτι η μητέρα μου τα έριχνε όλα σε εμένα. Όλες τις ζημιές”, είπε ο 12χρονος.

Επιπρόσθετα, η γειτόνισσα κατέθεσε, “Το παιδί είχε μώλωπες στον λαιμό. Έναν στην μία πλευρά και περισσότερους στην άλλη από δάχτυλα. Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε εκδορές στην ωμοπλάτη, με αίμα”.

Μητέρα κακοποιούσε τα παιδιά της: Τι δήλωσε η δικηγόρος της

Η Αγγελική Ξένου, δικηγόρος της, υποστήριξε ότι, “Η μητέρα προφανώς και αρνείται τις κατηγορίες γιατί είναι βαρύτατες. Αυτή την στιγμή, κατηγορείται ότι τα τελευταία 3 χρόνια κακοποιεί τα παιδιά της. Αυτά τα χρόνια όπου τα έχει υιοθετήσει. Αυτή είναι μια μητέρα που προσπαθούσε με τον αποβιώσαντα να αποκτήσουν παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό και μόνο του δηλώνει μια βαθιά επιθυμία για να αποκτήσουν παιδιά. Όχι να τα αποκτήσεις για να τα κακοποιείς. Επομένως, αρνείται κάθε είδους κατηγορίες. Αυτό θα το κρίνει και το Δικαστήριο”

Και συνέχισε, ισχυριζόμενη ότι, “Η μητέρα αρνείται ότι έκανε κάτι τέτοιοΔεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία προς τα παιδιά. Υπήρξε ένα επεισόδιο πάνω στην ένταση και τον επέπληξε όπως μια μαμά το παιδί της. Για κανένα λόγο δεν μιλάμε για χτυπήματα και μώλωπες για τα οποία έχει κατηγορηθεί. Η μητέρα σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Είναι μια γυναίκα που πραγματικά ήθελε να αποκτήσει παιδιά. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα αποδειχτούν στην συνέχεια. Δεν το θέλει με τίποτα να δοθούν τα παιδιά σε κάποια δομή. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση ψυχολογικά. Θέλει και η ίδια να πείσει το Δικαστήριο ότι σε κάθε περίπτωση θέλει μια δεύτερη ευκαιρία. Ειδικά τώρα που βρίσκεται σε μια κακή κατάσταση λόγω του χαμού του συζύγου της. Είναι μια πολύ άσχημη περίοδος για αυτήν και πόσο μάλλον να χάσει τα παιδιά της”.

To Top