Ελευθερία Πελλού

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε 49χρονη, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει συμπολίτη μας, ώστε να τις δώσει … δανεικά 325.000 ευρώ με την πρόφαση ότι θα αγοράσει ακίνητο στην Ιαλυσό!

Η ίδια είχε δηλώσει, πως τα χρήματα τα διέθετε από κληρονομιά που είχε αποκτήσει στην Τουρκία, όμως υπήρχαν διαδικαστικά προβλήματα και θα καθυστερούσε η εκταμίευσή τους!

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο συμπολίτης μας κατά της 49χρονης και μετά την ολοκλήρωση τής δικαστικής έρευνας, ασκήθηκαν σε βάρος της ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, όπου το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική ζημία είναι άνω των 120.000 ευρώ.

Ωστόσο, η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου και η εκδίκασή της έγινε προχθές.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς τού συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Κώστα Αβδελλή, αναγνώρισε το ελαφρυντικό τού πρότερου σύννομου βίου στην 49χρονη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, ο συμπολίτης μας είχε αναλάβει για λογαριασμό άλλου, την πώληση ενός ακινήτου στην Ιαλυσό, το οποίο ενδιαφέρθηκε να αγοράσει η 49χρονη. Μάλιστα, αφού συμφώνησε με τον πωλητή, η 49χρονη υπέγραψε και το προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας του ακινήτου με το συμφωνηθέν ποσό που έπρεπε να καταβάλει, δηλαδή τις 325.000 ευρώ, χρήματα που όμως ουδέποτε έδωσε εντός της συμφωνημένης προθεσμίας!

Τον Φεβρουάριο του 2012, η 49χρονη επισκέφθηκε τον συμπολίτη μας στο γραφείο του και του δήλωσε, ότι ενδιαφέρεται ακόμη για την αγορά του ακινήτου, ωστόσο δυσκολεύεται να καταβάλει τα χρήματα, τα οποία τα διαθέτει σε καταθέσεις που έχει στην Τουρκία.

Η ίδια φέρεται να είπε επίσης, πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κληρονομιά για την οποία έπρεπε να πληρώσει προηγουμένως κάποιους φόρους, όπως επίσης και τον δικηγόρο που είχε για τις υποθέσεις της στη γείτονα χώρα, ώστε να μπορέσει να την πάρει. Δεν είχε όμως την οικονομική ρευστότητα, για αυτό και ζήτησε από τον συμπολίτη μας να της δανείσει τις 325.000 ευρώ και εκείνη θα του τα επέστρεφε όταν έπαιρνε την κληρονομιά!

Ο συμπολίτης μας πείσθηκε για το οικονομικό εύρος τής 49χρονης αφού, όσες φορές τον επισκέφθηκε στο γραφείο του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο στην Τουρκία το οποίο φερόταν να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της.

Έτσι, τμηματικά, από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2012, ο συμπολίτης μας της έδωσε όλο το χρηματικό ποσό ως δάνειο και περίμενε την εξόφλησή του από την… κληρονομιά! Ωστόσο, τα χρήματα δεν έρχονταν και τον Νοέμβριο του 2012 ο συμπολίτης μας μετέβη στη γείτονα χώρα και επισκέφθηκε την τουρκική τράπεζα, όπου και διαπίστωσε ότι, ούτε η 49χρονη ούτε οι συγγενείς της είχαν ανοικτό λογαριασμό, ούτε βέβαια υπήρχαν και τα οφειλόμενα χρήματα! Στη συνέχεια ο συμπολίτης μας προσέφυγε στη δικαιοσύνη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

To Top