Καταδίκες για την αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από γεμάτο μπαρ στη Χαλκιδική

Κική Τσάνη

Μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή έξω από μπαρ στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής τον Ιούνιο του 2021 ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο, εκτός από τον 26χρονο που φέρεται να έβγαλε όπλο από το τσαντάκι του και να πυροβόλησε, κάθισε και ο 21χρονος που τραυματίστηκε από την επίθεση, κατηγορούμενος ότι επιτέθηκε στον 26χρονο.

Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή –τραύμα από το όπλο έφερε και ένα ακόμα άτομα– και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και επιστρέφει στη φυλακή, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Η υπόθεση μονοπώλησε την επικαιρότητα το καλοκαίρι του 2021, ενώ το βίντεο ντοκουμέντο που είχε κυκλοφορήσει είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 21χρονος επιτέθηκε στον 26χρονο που ήταν με την παρέα του έξω από το μπαρ, με τον δεύτερο να απαντάει με το όπλο του, πυροβολώντας αρχικά στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια προς το μέρος των δύο νεαρών που τραυματίστηκαν.

Οι ίδιοι στις απολογίες τους είπαν πως το επεισόδιο είχε αυτήν την κατάληξη χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ο 21χρονος, που φέρεται να ξεκίνησε τον καβγά είπε πως γρονθοκόπησε τον 26χρονο για μία παρεξήγηση, καθώς νόμιζε πως κοίταξε την κοπέλα του. Από την πλευρά του ο 26χρονος είπε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ήθελε μόνο να τρομάξει τον 21χρονο και τον φίλο του. Ισχυρίστηκε ακόμα πως το όπλο δεν ήταν δικό του και ότι το βρήκε κάτω.

To Top