Λάρισα: Ποινή κάθειρξης 6 ετών σε 43χρονο για παιδική πορνογραφία

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο “σκαμνί” του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας κάθισε ένας 43χρονος ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία.

Από το Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο 43χρονος δηλαδή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2019 στο Βόλο και σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

43χρονος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τότε της αστυνομίας, γ”ια τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κάθειρξη 6 ετών σε 43χρονο για παιδική πορνογραφία

Unsplash

Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βόλου, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim. Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο 43χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία”.

To Top